Etusivu


SKKL- Helsingin piiri


Jäsenet


HELSINGIN AVOIMET 2018 HELSINKI OPEN 2018


Vuoden 2018 Kaunein morsiuskimppu -näyttely


Helsingin Avoimet - Helsinki Open

  Helsingin Avoimet-historiaa
  Helsingin Avointen Voittajat
  HELSINKI OPEN 2017
  HELSINGIN AVOIMET 2015 HELSINKI OPEN 2015
  HELSINGIN AVOIMET 2014 HELSINKI OPEN 2014
  Helsingin Avoimet 2013
  Helsinki Open 2009

Vuosikokous 2018


Yhteydenotto


Linkit


Palaute 

Roope Korhonen Helsingin Avoimet 2009 -kukkasidontakilpailun voittajaksi

Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piiri järjesti Helsingin Avoimet 2009 -kukkasidontakilpailun Kevätpuutarha-messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 27.-28.3.2009. Kovatasoisen kilpailun voiton vei 20-vuotias floristi ja puutarhuri Roope Korhonen Kangasalalta. Toiseksi tuli Eeva Malmström ja kolmanneksi Hanna Tervo, kumpikin Järvenpäästä.

Kaksiosaisen kilpailun karsinta oli perjantaina, ja kymmenen parasta jatkoi kilpailemista finaalissa lauantaina. Sekä alkukilpailussa että finaalissa sidottiin kaksi yllätystyötä, joita varten kilpailijoille annettiin identtinen kilpailumateriaali järjestäjän toimesta. Kilpailutöiden arvostelu oli salainen, eli tuomaristo ei tiennyt kilpailutöiden tekijöitä. Arviointi suorittiin Suomen Kukkakauppiasliiton voimassa olevien kilpailumääräysten mukaisesti. 

Alkukilpailussa sidottiin morsiuskimppu biedermeiertyyliin sekä käsivarsikimppu kilpailua juontaneelle muotikonsultti Leena Sarvelle. Finaalissa sidottiin parallellinen kukkakimppu sekä morsiuskimppu glamelie-tyyliin Jukka Rintalan suunnittelemaan pukuun. Kilpailutöistä arvioitiin kokonaisvaikutus, idea, väri ja tekniikka. 

Alkukilpailun jälkeen Roope Korhonen oli kolmantena, eroa kilpailua johtaneeseen Sirje Varmiin oli 45 pistettä. Toinen päivä muutti kärkisijoja dramaattisesti, ja lopulta voitto heltisi 13 pisteen marginaalilla kahdeksannelta sijalta toiseksi nousseeseen Eeva Malmströmiin. Hanna Tervo nousi kuudennelta sijalta kolmanneksi pistein 865.

Nuoresta iästään huolimatta Roope Korhonen on ehtinyt jo paljon; takana on sekä puutarhapuolen, viherrakentamisen, liiketalouden, teatterin että floristiikan opintoja. Tällä hetkellä hän suorittaa floristimestarin erikoisammattitutkintoa ja toimii yrittäjänä Kukkamestarit-kukkakaupassaan Kangasalalla. Myös kilpailumeriittejä on ehtinyt kertyä, mm. kukkasidonnan junioreiden suomenmestaruus 2008 ja Taitaja 2007 -ammattitaidon SM-kilpailujen 1. sija kukkasidonnassa.

Finalistit:

1. Roope Korhonen, Kukkamestarit, Kangasala; yht. 884 pistettä

2. Eeva Malmström, Järvenpään kukkakauppa ja hautaustoimisto, Järvenpää; yht. 871 pistettä

3. Hanna Tervo, Järvenpään Kukkatalo, Järvenpää; yht. 865 pistettä

4. Sirje Varm, Etelärannan Kukka Studio, Helsinki Miia Hakala, Tampere; yht. 834 pistettä

5. Petra Karvonen, Pieni Kukkatupa Oy, Mäntsälä; yht. 824 pistettä 

6. Niina Minkkinen, Pori; yht. 810 pistettä

7. Katja Nurminen, Design Kukkapalvelu-Katja, Hauho; yht. 808 pistettä

8. Miia Hakala, Hyvä Haltija, Tampere; yht. 788 pistettä

9. Tiina Koskinen, Runebergin Kukka Dan Ward; Helsinki, yht. 751 pistettä

10. Tarmo Noormets, Kukkakauppa Bellis, Helsinki; yht. 688 pistettä

Muut kilpailijat: Annika Gustafsson, Runebergin Kukka Dan Ward, Helsinki; Satu Juusola, Kukkakoti, Helsinki/Kerava; Pirjo Koppi, Floristimestari Pirjo Koppi T:mi, Espoo; Päivi Lehti, Parolantien Kukkapalvelu, Hämeenlinna; Timo Lempinen, TL-FLOWERS, Helsinki; Marta López de Mäkinen, Flores Marta, Paimio; Henna Möttönen, Tampere; Johanna Niittumaa, SASKY, Huittinen; Minna Uusi-Simola, KT-yhtymä/Kukkataikurit, Hyvinkää. 

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 19 kilpailijaa, joista lähes kaikki olivat koulutukseltaan floristeja tai floristimestareita, ja peräti viisi heistä kukkasidonnan suomenmestareita. 

Kilpailunjohtajana toimi Katri Gummerus. Tuomariston puheenjohtaja oli Varpu Suontaka-Lahtinen, ja ja muut tuomarit olivat Tiina Räihä sekä maailmankuulu kukka-alan guru Gregor Lersch Saksasta. Kilpailutöiden aiheista ja materiaalihankinnoista vastasivat Jaana Kangas ja Marko Helppi.

Kilpailun kolme parasta palkittiin Suomen Kukkakauppiasliiton mitalein sekä hopeaseppä Anu Ekin kilpailua varten suunnittelemin uniikkipalkinnoin.

Helsingin Avoimet 2009 oli samalla Interflora-Suomi ry:n karsintakilpailu Tanskassa syyskuussa 2009 järjestettävään Interfloran Pohjoismaiden mestaruuskilpailuun. Interflora-Suomi ry nimesi Suomen nelihenkisen joukkueen jäsenliikkeissään työskentelevistä tai henkilöjäsenistään kilpailun tulosten perusteella; Tanskaan Suomea edustamaan lähtevät Roope Korhonen, Eeva Malmström, Hanna Tervo ja Sirje Varm.

Kilpailun sponsoreita olivat Dataflora, Huiskula Oy, Interflora-Suomi ry, Kauppapuutarhaliitto ry, Ruusutarhat Oy, SHT-Tukku Oy, Smithers-Oasis A/S ja Suomen Kukkakauppiasliitto ry. Kiitoksemme!

Lisätietoja:
Roope Korhonen, puh. 050 378 3060, roope.korhonen@kukkamestarit.fi
Kilpailunjohtaja Katri Gummerus, puh. 0400 850 033, kukkasitomo.gummerus@pp.inet.fi
Suomen Kukkakauppiasliitto, puheenjohtaja Jouni Seppänen, 040 840 4649, jouni.seppanen@skklhelsinki.fi
Interflora-Suomi, toiminnanjohtaja Tinet Reihe, puh. 040 546 8618, tinet.reihe@interflora.fi
Suomen Messut, tiedottaja Ulla Perasto, puh. (09) 150 9316, ulla.perasto@finnexpo.fi

 

 

 

 

 

 

Kilpailunjohtaja Katri Gummerus, kilpailuassistentti Elise Anttinen ja juontajana toiminut Leena Sarvi.

Kuvat: Suomen Messut ja Jouni Seppänen